chrome firefox opera safari iexplorer

Херсонщина приєдналася до проекту патріотичної соціальної реклами

23 травня 2015 о 08:58

Нещодавно Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» розпочав проект патріотичної соціальної реклами. Так, у квітні Київ прикрасили біл-борди з гаслами «Любимо Київ – Шануємо Україну!», на яких зображені переможців акції «7 чудес Києва».

«Сучасний український патріотизм визначається не лише за ознаками спілкування рідною мовою чи любов’ю до певних культурних цінностей, а насамперед — як мислення з повагою до країни і з любов’ю до малої батьківщини. Не може бути абстрактної любові до України як держави без малої батьківщини в серці. Тому ми і акцентуємо на тому, що любимо Київ і шануємо Україну», — сказав ініціатор проекту, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

Херсонське представництво першим серед інших регіонів підтримало патріотичну ініціативу Фонду. Кожен куточок нашої Батьківщини по-своєму унікальний і, звичайно, Херсонщина не є винятком, адже вона має багаті природні ресурси та славну історію.

«Колектив херсонського представництва Фонду Миколи Томенка ретельно підходив до тематики біл-бордів. Ми враховували і власні думки, і пропозиції громадськості. Над ідеєю бордів працювали якраз в період святкування 70-річчя перемоги над нацизмом у Європі й доречно тоді згадалися слова героя Леоніда Бикова з фільму «В бій йдуть лише «старі», де він говорить, що в Україні й повітря особливе, й небо блакитніше, й трава зеленіша. Після напруженої роботи, бурхливих обговорень й часом емоційних висловлювань – колектив все ж зупинився на варіантах, котрі найбільш повно відображають особливості, унікальність, гордість нашого краю, природне багатство, краєвиди та неповторні пейзажі Нижнього Подніпров’я та степової України! Я закликаю земляків любити нашу Херсонщину та шанувати Україну», – зазначив херсонський представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.

03

Один з біл-бордів прикрашає справжня перлина півдня України – біосферний заповідник «Асканія-Нова», один з переможців акції «7 природних чудес», котру проводив Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». Не оминули увагою й історичні будівлі, зокрема Херсонський обласний художній музей імені О.О. Шовкуненка, котрий знаходиться в колишній будівлі міської ратуші, визначній пам’ятці архітектури початку XX століття. Крім того, в одному з біл-бордів ми вшанували працю суднобудівників, підкреслили багаті традиції суднобудування на Херсонщині, адже наш регіон є одним із лідерів кораблебудування ще з часів козацтва, й сьогодні судна, які побудували в Херсоні працюють по всьому світі.

01

Також два біл-борди присвячені неповторному смаку херсонських кавунів та помідорів, котрі не залишать байдужими жодного справжнього українця. Акцентували увагу й на незабутніх враженнях від рибної ловлі в дельті Дніпра, яка, до речі, за визначенням науковців налічує понад 100 видів риб, а загальна протяжність річок, приток та річечок складає 40 тисяч кілометрів.

02

Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» висловлює вдячність колективу ПП «Уніон», Бюро естетики виконкому Херсонської міської ради та особисто міському голові Володимиру Миколаєнку за всебічну підтримку в організації проекту.

04

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути