chrome firefox opera safari iexplorer

Свято Трійці принесе українцям додатковий вихідний 1 червня

26 травня 2015 о 13:27

У зв'язку зі святкуванням Трійці у 2015 р. українці отримають додатковий вихідний в понеділок, 1 червня. Це випливає з розпорядження Кабінету міністрів України №1084 «Про перенесення робочих днів у 2015 р.» від 12 листопада 2014 р.

Оскільки релігійне свято Трійця цього року буде відзначатися в неділю, 31 травня, наступний за ним понеділок, 1 червня, також буде вихідним.

Як відомо, День Святої Трійці (Трійця) є одним з головних християнських свят. Православні церкви святкують його у неділю на 50-й день після Великодня, у зв'язку із чим свято ще називають П'ятидесятницею. Згідно із християнським вченням, саме на 50-й день після Воскресіння Христа здійснилося зішестя Святого Духа на апостолів.

У це свято в церквах відбувається Божественна літургія та після неї — вечірня. Також православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками берези і квітами.

Нагадаємо, у травні в Україні у зв'язку зі святами було цілих 13 вихідних днів.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути