chrome firefox opera safari iexplorer

У Голлівуді розпочинається перший фестиваль українських фільмів

09 травня 2015 о 09:00

8 травня в Голлівуді розпочався Перший фестиваль  українських фільмів. Покази триватимуть до 14 травня. Класичні і сучасні українські стрічки демонструватимуться у кінотеатрі Laemmle Music Hall у Беверлі Хілз. Відкриє фестиваль фільм Романа Балаяна«Польоти уві сні та наяву».

«Ініціатором фестивалю виступив Анатолій Фрадіс – це колишній одесит, який працював, зокрема, на кіностудії «Мосфільм». Він звернувся до Спілки кінематографістів з пропозицією показати в Голлівуді ті стрічки, які б представляли полотно найкращих українських фільмів. Була сформована програма, до якої включено фільми виробництва Одеської кіностудії різних років і Київської кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Представлятимуть публіці ці стрічки кінорежисер Роман Балаян, голова спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, кінознавець Євген Женін, Лариса Кадочникова, яка, окрім своїх класичних акторських кіноробіт, представить публіці документальну стрічку «Лариса Кадочнікова. Автопортрет», зняту у тандемі з режисером Дмитром Томашпольським.

Програма дає палітру українського кіно від першої половини ХХ сторіччя до сьогодення. Серед сучасних фільмів, що увійшли до програми, картина Мирослава Слабошпицького «Плем’я», яка, до речі, незабаром вийде в американський прокат», – розповів Cultprostir Сергій Васильєв, кінокритик, член Національної спілки кінематографістів України.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури