chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві можуть «заморозити» сотні будівництв

16 травня 2015 о 10:00

Київські будівельники виступили проти введення мораторію на будівництво на окремих територіях міста. Працівники галузі попереджають: це може незаконно призупинити будівництво сотні об’єктів у столиці.

У Києві можуть незаконно призупинити будівництво майже 200 об’єктів. До цього може призвести прийняття законопроекту №2926-1 «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва». Про це сказав голова ради директорів компанії «Укрбуд» Юрій Пелих.
Він зазначив, що представники будівельної галузі столиці направлять відкритий лист до Президента України Петра Порошенка із проханням накласти вето на законопроект №2926-1 «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва», у разі його ухвалення.
Також будівельники звернуться до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням не виносити цей законопроект на голосування.
«Цей законопроект суперечить нормам чинної Конституції, положенням закону України «Про містобудівну діяльність», — процитував лист пан Пелих.
Згідно із законопроектом «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва», пропонується встановити мораторій на будівництво будинків і будівель, об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури на окремих територіях до затвердження нового Генерального плану міста Києва.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути