chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знесли будинок Михайла Грушевського

09 січня 2014 о 13:12

У Києві будівельники знесли будинок на вулиці Саксаганського, 111, в якому проживав перший президент України Михайло Грушевський.

За попередніми даними громадських активістів, на місці знесеного будинку, нібито, планується побудувати торгово-розважальний центр.

«Був тримісячний мораторій на якісь дії, і він закінчився після свят. Або він був до кінця року виданий, я не знаю. І сьогодні роботи знову поновилися. Ще розібрали відсотків десять несучих конструкцій. У забудовника є дозвіл на реконструкцію, але він стверджує, що реконструкція — це тоді, коли залишилося півтора метра фундаменту. Тобто вони цим мотивують і зносять повністю весь будинок», — заявив один з місцевих жителів.

Кияни, обурені будівельними роботами, вийшли пікетувати будівництво і викликали міліцію, яка зафіксувала інформацію про інцидент.

Вперше знести двоповерховий будинок забудовники спробували у вересні 2013 року, але після початку протестів всі роботи були припинені на невизначений термін.

Джерело: SiteUA
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути