chrome firefox opera safari iexplorer

Українець переміг у престижному конкурсі гітаристів

14 травня 2015 о 11:16

Українець Марко Топчій переміг у престижному міжнародному конкурсі гітаристів Gredos San Diego, який проходив у столиці Іспанії Мадриді.

24-річний гітарист випередив суперників з Кореї і Японії за результатами трьох етапів (обов'язкова програма, вільна програма і гітарний концерт з оркестром). Для нього це вже 25-я перемога в музичних турнірах.

«У нас музична сім'я: я граю на фортепіано, чоловік був аранжувальником. Тому в музичну школу Марк потрапив у 4,5 року і вже в 11-річному віці виграв перший конкурс», — розповіла мама хлопця Наталя Топчій.

Зараз Топчій є стипендіатом фонду Леоніда Кучми «Україна» і активно гастролює по всьому світу. В кінці травня Марк відправиться з концертом в Німеччину, а потім у США на конкурс Parkening International Guitar Competition.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути