chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні сьогодні відзначають День медичного працівника

21 червня 2015 о 16:17

В цей нелегкий час професія лікаря є як ніколи важливою. Порятунок мільйонів життів є нагородою за їх невтомну працю. Медик – це найбільш потрібна, найбільш важка і втомлива праця.

Оцінити цінність цієї професії важко. Рішення стати лікарем міняє життя кардинально. Лікарь не належить собі – він належить роботі. Повага – ось які почуття викликає слово медик. Людство могло б з легкість виживати без великого числа професій, але не професії лікаря.

У СРСР свято лікарів, медсестер, лаборантів і санітарів щорічно відзначалося на підставі указу президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року “Про святкові і пам’ятні дні” також у третю неділю червня. Свято встановлено в Україні “… на підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров’я України …” згідно з указом президента України “Про День медичного працівника” від 3 червня 1994 № 281/94.

Дякуємо Вам за невтомну працю, врятованні життя та безсонні ночі. Дякуємо Вам за умілі руки та самопожертву. Дякуємо за Вашу доброту та відданість справі. Без Вас не було б віри в життя!

«Рідна Країна»

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути