chrome firefox opera safari iexplorer

«Русский мир» знову повертається у Запоріжжя

27 липня 2015 о 11:29

Відсутність продуманої кадрової політики, боротьби з корупцією та нехтування гуманітарною політикою призвело до того, що ідеологи, натхненники та ті, хто реалізують «русский мир», піднімають сьогодні голови і продовжують свою роботу вже у постмайданній Україні.

Запоріжжя (маю на увазі увесь регіон) в цьому плані є показовим.

Голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко, який не лише через облраду забезпечував просування «русского мира» за підтримки Партії регіонів та різноманітних місцевих угрупувань, що тримали Запоріжжя в системі контролю, і далі продовжує впевнено, фактично, керувати регіоном разом зі своїми колегами по ПР, які сьогодні або перешли в Опозиційний блок, або в інші «братні» структури, ідеологічно залишившись спільниками «русскомировской» доктрини. І це, незважаючи на звинувачення в організації Антимайдану і те, що В. Межейку висунули, щоправда, неадекватне покарання за розгін Євромайдану у Запоріжжі – умовно 5 років з відтермінуванням виконання покарання на 3 роки.

Допомагає В. Межейку міський голова Запоріжжя Олександр Сін, який продовжує керувати містом і проти якого ще в лютому 2015 року прокуратура відкрила 2 кримінальних провадження, але який так само де-факто не розлучився з відомими діячами Партії регіонів.

Тому не даремно сьогодні вчителі розповідають, що комунальні підприємства в системі обласної ради, починаючи з інститутів підвищення кваліфікації тощо, розповідають вчителям на методнавчаннях, що не треба служити в українські армії, і пояснюють, чому треба не забувати про дружбу з російським народом та про «общую русскую культуру».

Московський патріархат, який взяв невелику паузу, сьогодні активно пропагує «єдину правильну» московську церкву і взявся на кордоні Запорізької і Донецької області будувати чоловічий монастир, назвавши його на честь царської родини.

І таких прикладів на славній Запорізькій землі, відомій своєю вольністю, українською традицією, Запорізькою Січчю тощо — більше ніж достатньо.

Сьогодні український патріотичний сегмент цього регіону є не просто затиснутим цими старими-новими очільниками влади, яких ніхто не чіпає і які й надалі продовжують керувати регіоном, він деморалізований і готується захищати українське. Він вважає, що київська влада або не здатна навести порядок, або домовилась з колишньою владою.

І тому, як кажуть тут люди зі справжнім козацьким характером, якщо влада не здатна через закон забезпечити справедливість, то доведеться їм самим через справедливість забезпечувати виконання закону.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути