chrome firefox opera safari iexplorer

У Херсоні відкривають представництво Меджлісу кримських татар

09 липня 2015 о 17:00

Про це заявив голова Меджлісу Рефат Чубаров під час поїздки до Херсонської області, розповів голова Херсонського регіонального Меджлісу Асан Алієв, повідомляє Крим.Реалії.

За його словами, представником Меджлісу в Херсонській області призначили члена Меджлісу Абмеджіта Сулейманова, а представництво Меджлісу планують відкрити в самому Херсоні.

Сам Алієв вважає, що представництво Меджлісу для прийому звернень і допомоги у розв'язанні питань, пов'язаних із перетином адміністративного кордону з Кримом, необхідно відкривати не в Херсоні, а в Генічеському районі, де найбільш компактно проживають кримські татари.

«Що в Херсоні робитиме представник Міллі Меджлісу? Це потрібно там, де найбільш компактно проживають кримські татари, і в безпосередній близькості з кордоном у зв'язку з окупацією, щоб швидко реагувати на звернення», — сказав він.

«Коли о другій годині ночі мені телефонують, і терміново потрібно виїжджати, – це одне. Інше, коли велика відстань і нічого не можуть зробити», — додав голова Херсонського регіонального Меджлісу.

Абмеджіт Сулейманов є одним із трьох координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, поряд із Ескендером Барієвим і Сінавером Кадировим.

Через свою правозахисну діяльності в Криму активісти зазнавали переслідувань. Спочатку їм заборонили проводити заходи до Дня прав людини 10 грудня, а на прес-конференції, присвяченій правам кримських татар у Криму, провокатори їх облили зеленкою.

У січні нинішнього року Абмеджіта Сулейманова, Ескендера Барієва і Сінавера Кадирова затримали на пункті пропуску Чонгар при виїзді з Криму. Сінавера Кадирова депортували з анексованого Росією Криму безстроково.

Побоюючись кримінального переслідування, Крим залишили Абмеджіт Сулейманов і Ескендер Барієв

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути