chrome firefox opera safari iexplorer

ВР звільнила від мобілізації викладачів вишів

01 липня 2015 о 14:38

Верховна Рада України в середу, 1 липня, підтримала у другому читанні та в цілому законопроект щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих навчальних закладів та наукових співробітників.

Ухвалений Закон № 2620 вносить зміни до статті 23 закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», згідно з якою викладачі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науково-педагогічне навантаження не менше 0,5 ставки, науковий ступінь та звання (кандидат наук, доктор наук, доцент, професор) та наукові співробітники науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, закладів прирівняних до них, які мають науковий ступінь та звання, ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці, не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути