chrome firefox opera safari iexplorer

Майже половина викладачів вишів отримують нижчу за середню зарплату

29 вересня 2013 о 10:38

43% викладачів українських вищих навчальних закладів отримують дохід менше 3 тисяч гривень, причому середня заробітна плата в Україні в першому півріччі 2013 становила 3143 гривень.

Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування «Соціально -економічний і професійний портрет українського викладача», проведеного Центром дослідження суспільства.

Як повідомляється, дослідження охопило 56 вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації в 21 області України, Автономній Республіці Крим та м. Києві.

Згідно з опитуванням, лише 16% викладачів отримують понад 4,5 тисяч гривень.

За даними дослідження, дохід залежить від гендерної ознаки. Понад 4,5 тисяч гривень заробляють 12% жінок і вдвічі більше чоловіків.

Крім того, дохід викладачів відрізняється залежно від наукової сфери. Найбільше в Україні заробляють представники ІТ-спеціальностей. Майже третина з них отримує понад 4,5 тисяч гривень. Така ж заробітна плата тільки у 12 % викладачів – природничників. Це найменший відсоток в категорії 4500 гривень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути