chrome firefox opera safari iexplorer

В Мінкульті переконані, що рішення Путіна щодо «Херсонеса» не має сили

03 серпня 2015 о 12:45

Віце-прем'єр-міністр — міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що рішення президента РФ Володимира Путіна про включення заповідника «Херсонес Таврійський» у список культурної спадщини народів Росії не має ніякої сили, оскільки Крим — це територія України.

«Крим — це Україна. „Херсонес Таврійський“ — національний заповідник, який є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Рішення Путіна не мають ніякої сили», — написав Кириленко у своєму мікроблозі.

Примітно, що в 2013 році «Херсонес Таврійський» був внесений до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проте після анексії Криму і її міжнародного неприйняття з'явилася інформація, що ЮНЕСКО може включити Херсонес у чорний список.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 1 серпня підписав розпорядження про внесення кримського заповідника «Херсонес Таврійський» в Список особливо цінних об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації.

Джерело: DT.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути