chrome firefox opera safari iexplorer

На «Бібліофесті» співатимуть твори Ліни Костенко та покажуть старовинні Євангеліє

22 вересня 2015 о 10:29

На цьогорічний бібліофест готують безліч виставок, презентацій, флеш-мобів та майстер класів. Ще у Тернопіль завітає Лілія Кобільник, яка презентує «Пісні на вірші Ліни Костенко». Фестиваль триватиме з 28 до 30 вересня.

На тернополян чекає виставка відтворених памяток давньоруської писемності Рукописної майстерні Юрія Храпая, яку відкриють 28 вересня у обласному краєзнавчому музеї.

— Виставка Юрія Храпая буде не просто окремим заходом, — коментує заступник міського голови Олександр Смик. — Хочу нагадати, що тільки президент держави може торкнутись Пересопницького Євангеліє. Якось так сталось у нас. А на виставці у кожного тернополянина буде можливість побачити копію цієї книги.

На відкритті виставки буде присутнім і сам реставратор книг Юрій Храпай. Крім Пересопницького Євангеліє, представлять Луцьке Євангеліє 14 ст., Холмське Євангеліє, «Руську правду», київські рукописи.

— Приїде Лілія Кобільник, — продовжує пан Смик. — Вона — єдина, хто має право співати твори Ліни Костенко.

Загалом тернопільським інтелектуалам буде чим зайнятись з 28 до 30 вересня, адже у рамках «Бібліофесту» проведуть 75 заходів.

— Ми підготували безліч подій як для дорослих, так і для дітей, — каже Олександр Смик.

А закриють «Бібліофест» ювілейним вечором присвяченим 50-річчю фільму С.Параджанова «Тіні забутих предків».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути