chrome firefox opera safari iexplorer

Урядовці зі школярів та студентів хочуть підготувати заробітчан, а не патріотів

14 вересня 2015 о 14:22

На жаль, держава і, зокрема, Уряд до цих пір не розуміють значення світоглядної та патріотичної роботи в Україні, бо постійно маємо проекти не фінансового чи організаційного зміцнення цієї сфери, а проекти скорочення мережі закладів позашкільної освіти, гуманітарних проектів тощо.

Але найсумніше те, що у сьогоднішніх умовах, де як ніколи потрібне відновлення поваги до української історії, мови та літератури, з боку профільного міністерства здійснюються усілякі кроки зневаги до цих базових предметів викладання.

То ці предмети виводяться з рангу обов’язкових для викладання у вишах, а тепер ще й у нових правилах ЗНО тестування з історії України пропонується на вибір із математикою. При всій повазі до інших предметів, цілком очевидно, що українська мова і література, історія України – це ті предмети, які повинні бути обов’язковими для вивчення і у школах, і у вишах України.

Школа повинна виховати українського патріота, а виш повинен підготувати професіонала, щоб в результаті ми отримали професійних патріотів.

Натомість шкода, що зараз складається враження, ніби в багатьох школах і вишах за допомогою міністерства і уряду здебільшого роблять все, щоб підготувати заробітчан зі знанням іноземних мов, а не професіоналів та українських патріотів.

100x75

Микола Томенко, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути