chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи назвали найбільш небезпечні країни для планети Земля

11 листопада 2015 о 10:23

Екологи опублікували результати аналізу «проїдання» земних ресурсів різними країнами світу.

Зазначається, в якості параметрів дослідники використовували показники, що характеризують населеність країн і кількість ресурсів, які вони споживають.

При градації країн автори дослідження використовували індекс, отриманий від зіставлення показників біологічного сліду і біоємкості. Екологічним слідом прийнято називати заселену площу земної поверхні, а біоємністю — швидкість відновлення природних ресурсів.

Найшкідливішими визнані Катар, Кувейт, ОАЕ і Данія. США споживають не тільки відведені їм природою ресурси, але і «запозичують» у сусідніх держав.

Якби всі країни жили в ритмі Штатів, для відновлення спожитих щогодини ресурсів була б потрібна площа, що дорівнює площі чотирьох планет Земля. Один американець завдає такої ж шкоди планеті, як 4 колумбійці або албанці.

Нагадаємо, нещодавно вчені довели, що зростання температур на нашій планеті радикально збільшить частоту смогу, туманів і подібних явищ в атмосфері.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути