chrome firefox opera safari iexplorer

Привітай свого домашнього улюбленця зі святом

30 листопада 2015 о 09:54

30 листопада у багатьох країнах світу вважається Днем домашніх тварин. Це свято в Україні поки не святкується.

Домашні тварини — тварини, які були одомашнені людиною і яких вона утримує, надаючи їм притулок і їжу. Вони приносять йому користь або як джерело матеріальних благ і послуг, або як друг.

Дружба люди та тварини почалася досить давно. Спочатку це було просто одомашнення диких тварин для стабільного харчування (як у випадку з свинями та вівцями), або для підтримки в побуті (це собаки, коти, коні). Співіснування людини та тварини за багато століть переросло в справжню дружбу. Наразі пес асоціюється швидше з другом ніж з мисливцем чи охоронцем оселі, а домашні коти і не пам’ятають, як ловити мишей.

Домашніми улюбленцями стали не лише корисні тварини, а й екзотичні: рептилії, рибки, павуки та небезпечні хижаки.

Інколи навіть така дружба здається дивакуватою, разом з господарем живе опосум, скунс або свинка. Та в дружбі головне просто довіряти та підтримувати один одного.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути