chrome firefox opera safari iexplorer

«Олешківські піски» скаржаться на захоплення території військовими

29 грудня 2015 о 14:55

Дирекція національного парку «Олешківські піски» заявляє, що Збройні сили самовільно захопили її територію і проводять там стрільби.

Про це йдеться у заяві прес-служби парку, повідомляє Українська правда.

Екологи нагадали, що у 50-80 роках ХХ століття частина території парку використовувалась армією як полігон, але дозвіл військових на використання цих територій давно закінчився і зараз не поновлювався.

"У жовтні 2015 року на територію Козачелагерської арени Нижньодніпровських (Олешківських) пісків був введений військовий контингент. Військові ЗСУ фактично самовільно захопили цю територію, включаючи і ту частину, яка межує з НПП «Олешківські піски», — заявили в нацпарку.

За словами екологів, на цій території проводяться стрільби з застосуванням військової техніки та важкого озброєння.

«Кожного дня стається до декількох сотень пострілів та вибухів з такої зброї, при чому, напрямок стрільби невідомий; постійно використовується стрілецька зброя усіх типів та калібрів», — йдеться у заяві парку.

Військові, начебто, заборонили працівникам парку заходити на його території, і тепер екологи бояться втрати унікальних природних комплексів і об’єктів «Олешківських пісків».

«Ми розуміємо необхідність підвищення боєздатності ЗСУ і їхню потребу у постійному навчанні, але не можна з одного боку боронити свою землю, а з іншого боку руйнувати її природну спадщину», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, Олешківські піски вийшли до фіналу і отримали спецномінацію всеукраїнської акції «7 природних чудес України».

ВІДЕО про Олешківські піски можна подивитися тут.