chrome firefox opera safari iexplorer

Джамала представить Україну на «Євробаченні»

22 лютого 2016 о 07:43

На пісенному конкурсі «Євробачення», який цього року відбудеться у Стокгольмі, Україну представить Джамала. Журі віддало співачці 5 балів, глядачі — 6. За рівної кількості балів перевага надається виконавцю, який отримав більший бал від глядачів, тож отримавши, як і The Hardkiss, 11 балів, Джамала перемогла завдяки глядацькому голосуванню.

Другим за кількістю балів став гурт The Hardkiss (11 балів, 6 від журі та 5 від глядачів). Третє місце у SunSay (8 білів, 4 від журі та 4 від глядачів). Четвертим став гурт Pur: Pur (5 балів, 2 від журі та 3 від глядачів). П’яте місце у «НеАнгелів» (5 балів, 3 від журі та 2 від глядачів). І замикає «турнірну таблицю» Brunettes Shoot Blondes (2 бали, 1 від журі та 1 від глядачів).

The Hardkiss

Цього року національний відбір на «Євробачення» з одного боку був дуже презентативним.

Проте все одно не обійшлось без скандалів. Користувачі соцмереж активно обговорювали і високий рівень усіх виконавців, і ті «проколи», які в них були.

Brunettes Shoot Blondes

Пісню Higher «НеАнгелів», яку для гурту написав Александр Бард звинуватили у плагіаті. Користувачі соцмереж знайшли схожі фрагменти у композиціях дуету та минулорічною композицією Beyoncе  — Runnin' (Lose It All). Продюсер співачок Юрій Нікітін відкинув звинувачення у плагіаті.

«Коли ви вмикаєте ефір будь-якій європейській станції, яка грає топ 40 найкращих поп-пісень, то не можете не звернути увагу, що більшість пісень дуже схожі між собою тими чи іншими елементами, як правило звучанням. Це називається тренд, мода на певне звучання!», — розповів продюсер у недавньому інтерв'ю для «Обозревателя»

Найбільше звинувачень було до Андрія Запорожця (SunSay). Спочатку йшлося про те, що його конкурсна пісня не відповідає правилам «Євробачення», адже з’явилась раніше, ніж це можливо за правилами. Ситуацію роз’яснив продюсер відбору Костянтин Меладзе.

SunSay

«У нас немає сумнівів у тому, що пісня SunSay відповідає правилам конкурсу «Євробачення». Офіційний реліз Love Manifest відбувся 30 вересня 2015 року. Разові виконання початкового варіанта пісні, зняті глядачами на мобільний телефон, не є комерційною публікацією або повноцінної публічною презентацією композиції — отже, не є порушенням правил», — прокоментував він.

Але найбільше претензій викликало те, що співак постійно гастролює в Росії та анексованому Криму. «… ми на рівні МЗС засуджуємо і вимагаємо від усього світу застосування санкцій до євро-депутатів, які здійснюють візити до окупованого Криму. Але самі! Офіційно! пропонуємо артисту, який гастролює в окупованому Криму представляти країну в Європі?», — написав у своєму Facebook музикант та волонтер Тарас Тополя.

На це SunSay зазначив, що не планує припиняти концерти у Росії. «У мене величезна аудиторія в Росії. Мене там люблять і чекають… У нас сильний зв'язок з Росією. Ми записуємося у Санкт-Петербурзі. У нас насправді половина колективу SunSay — росіяни. Я не виправдовуюсь, але я буду продовжувати виступати в Росії», — наголосив музикант.

Щодо Джамали, то за неї активно взялись російські ЗМІ. Її пісню назвали «антиросійською». «Мета виконання композиції, очевидно, антиросійська пропаганда в Європі», — проголошує, зокрема, телеканал RenTv.

Джамала

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про те у російських ЗМІ «розв’язана справжня психологічна війна, спрямована на приниження Джамали». Він нагадав, що громадяни України, жителі Криму, окупованого Росією, не змогли взяти участь у голосуванні.

«Російські кампанії, що забезпечують телефонний зв’язок в окупованому Криму, відмовили у проведенні голосування жителями Криму», — розповів Чубаров.

Руслана наразі є єдиною українською переможницею «Євробачення»

Нагадаємо, хто, коли і як представляв Україну на «Євробаченні». Вперше Україна взяла участь у конкурсі у 2003 році.

2003 — Олександр Пономарьов – 14-те місце

2004 — Руслана – 1-ше місце

2005 — «Ґринджоли» — 19-те місце

2006 — Тіна Кароль — 7-ме місце

2007 — Вєрка Сердючка — 2-ге місце

2008 — Ані Лорак — 2-ге місце

2009 — Loboda — 12-те місце

2010 — Alyosha — 10-те місце

2011 — Міка Ньютон 4-те місце

2012 — Гайтана — 15-те місце

2013 — Злата Огнєвіч — 3-тє  місце

2014 — Марія Яремчук — 6-те місце

2015 – Україна не брала участі у конкурсі.

Цього року конкурс пройде у Стокгольмі з 10 по 14 травня.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Конкурси

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути