chrome firefox opera safari iexplorer

Український співак представить Молдову на Євробаченні

02 березня 2015 о 10:10

Український виконавець Едуард Романюта отримав перемогу у фіналі відбіркового конкурсу Євробачення-2015 у Молдові.

У фіналі український співак, який неодноразово намагався поїхати на головний пісенний конкурс Європи від України, виконав пісню I want your love. Журі конкурсу обрало Валерію Пашу. Однак, глядачі проголосували саме за Едуарда Романюту.

Молдова виступить в першій половині першого півфіналу Євробачення-2015, який пройде 19 травня в Австрії. Едуард Романюта буде змагатися в перший конкурсний день з суперниками з Греції, Македонії, Естонії, Нідерландів, Фінляндії, Бельгії, Вірменії, Сербії, Данії, Білорусії, Румунії, Росії, Албанії, Грузії та Угорщини.

Нагадаємо, Україна відмовилась від участі у пісенному конкурсі “Євробачення” 2015.

Едуард Романюта народився 23 жовтня 1992 року в Тернополі. Едуард — володар 18 перемог на всеукраїнських музичних конкурсах, 7-й — на інтернаціональних і 5 міжнародних Гран-прі. У 2010 році пройшов національний український відбір «Євробачення-2011». Тоді Україну на конкурсі представляла Міка Ньютон.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути