chrome firefox opera safari iexplorer

П'ять країн уже відмовилися брати участь у «Євробаченні-2014»

22 вересня 2013 о 20:29

Представники Хорватії, Чехії, Словаччини, Люксембургу та Андорри оголосили, що не братимуть участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2014», що має пройти у травні у Данії.

Представники відповідальної за національний відбірковий тур пісенного конкурсу телерадіокомпанії HRT заявили, що країна відмовляється від участі в конкурсі з економічних причин.

З тих самих міркувань в конкурсі не братимуть представники Андорри та Люксембурга, де окрім фінансових труднощів, не спостерігають суспільного інтересу до «Євробачення».

На державному каналі Чехії пояснили, що попередньо країна не повернеться на конкурс через замалий інтерес до нього.

Представники словацького державного мовника RTVS вирішили: «Євробачення за межами наших можливостей». Раніше жоден виконавець зі Словаччини на конкурсі не перемагав.

Зазначимо, Україна наразі перебуває у переліку 13-ти країн, що офіційно своєї участі не підтвердили.

«Євробачення-2014» пройде в Копенгагені, півфінал відбудеться 6 травня.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути