chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм про Майдан номіновано на кінопремію Golden Reel Awards

05 лютого 2016 о 09:41

Документальна стрічка про події на Майдані «Зима у вогні: Боротьба України за свободу», створена у копродукції України, США та Великобританії, отримала номінацію на кінопремію Golden Reel Awards. Стрічка претендує на нагороду у категорії «Найкращий монтаж звуку у документальному фільмі».

«Для нашої команди це був емоційно дуже складний проект. Ми перемонтовували звук декілька разів після того, як спілкувались з героями сюжетів і відкривали для себе нові ракурси. Важливо було розповісти про ті події так, аби звуковий ряд не відволікав. Ця номінація – велика радість для нас і значний крок до реалізації нашої першочергової мети: аби більше людей по всьому світу дізналися про події тієї зими», – цитує звукорежисера стрічки Олега Кульчицького сайт НСКУ.

Golden Reel Awards – премія об’єднання звукорежисерів Motion Picture Sound Editors, яка з 1954 року вручається за досягнення в галузі роботи над звуком у сфері кінематографу та телебачення. 63 церемонія нагородження Golden Reel Awards відбудеться 27 лютого 2016 року в Лос-Анджелесі. Повний список номінантів можна переглянути на сайті організації.

В основі фільму «Зима у вогні»  зйомки 28 операторів, які зафіксували на камеру 93 дні київської зими 2013—2014 років. До хроніки української революції увійшли записи з місця подій та інтерв’ю з учасниками протестів. Нагадаємо, що нещодавно «Зима у вогні» отримала номінацію на премію «Оскар» у категорії «найкращий документальний фільм», а у вересні 2015 на МКФ в Торонто була відзначена Призом глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути