chrome firefox opera safari iexplorer

Посібник «Україна: історія Конституції» з’явився у продажу

16 лютого 2016 о 13:07

Цей новий навчальний посібник про історію української Конституції, який був презентований у січні 2016 року, можна придбати у видавництві «Генеза».

Адреса видавництва: 04212, м. Київ, вул.маршалаТимошенка, 2-Л.

Телефони: (044) 379 14 07, (044) 413-99-97, 050-386-50-15

Ціна посібника – 40 грн. (без доставки)

konst

До того ж, цей навчальний посібник можна придбати у книгарнях різних областей України.

Перелік книгарень та їх координати — ДИВІТЬСЯ ТУТ. 

Довідково

Автором цього навчального посібника, який схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, є кандидат історичних наук, доктор політичних наук, відомий громадський та політичний діяч Микола Томенко.

У книзі автор дослідив усі наявні проекти конституцій, щоб продемонструвати цілісну картину зародження та розвитку традицій українського конституціоналізму від найдавніших часів до сьогодення.

Дане видання носить науково-популярний характер, тож саме тому Микола Томенко запропонував власний підхід до персоніфікації конституційних документів: вони названі іменами тих, хто брав найактивнішу участь у їх творенні та виступав у ролі ініціатора чи натхненника. Так, у посібнику «Україна: історія Конституції», зокрема, можна знайти інформацію про Конституцію Пилипа Орлика, «світоглядну конституцію» Миколи Костомарова, «вільну спілку» Михайла Драгоманова, конституційну концепція Михайла Грушевського, Закон про тимчасовий державний устрій Павла Скоропадського, основний закон «Самостійної України» Миколи Міхновського, конституційний проект Симона Петлюри та багато іншого.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути