chrome firefox opera safari iexplorer

У Новограді-Волинському 2016 рік оголошено роком Лесі Українки

16 лютого 2016 о 15:21

Відзначити 145-ту річницю від дня  народження Лесі Українки у Новограді-Волинському планують на високому рівні. У розпорядженні міського голови Віктора Весельського йдеться, зокрема, про те, щоб в місті Новограді-Волинському оголосити 2016  рік роком Лесі Українки. Водночас у місті планується чимало літературно- мистецьких заходів до дня народження славної землячки. Зокрема, 24 лютого пройде обласний конкурс читців-декламаторів творчості Лесі Українки.25 лютого шанувальники її творчості зберуться на літературно-творчому засіданні «Плеяда паростків Лесиного слова» у літературно-меморіальному  музеї Лесі  Українки. Цього ж дня відбудеться покладання квітів до пам’ятника всесвітньовідомої поетеси.

У  навчальних закладах міста, бібліотеках, музеях до 145-річчя від дня народження Лесі України пройдуть «лесезнавчі тижні», проводитимуться літературні читання, виставки книг «доньки Прометея», виставки учнівських малюнків за її творами, літературно-музичні вечори, інтелектуальні змагання, і ще чимало інших заходів. Все це для того, аби жителі міста, передусім  діти і молодь, збагатилися знаннями про відому землячку, ще раз поринули у світ її величного творчого надбання, і вшанували пам’ять поетеси, яка досягла вершин світового письменства.

Оксана Климчук, Житомирська область

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути