chrome firefox opera safari iexplorer

Як полюбити понеділок?

01 лютого 2016 о 09:00

Понеділок – найважчий день тижня, до вихідних – ціла вічність і всяке таке. Але насправді понеділки можна полюбити. Як – дає поради експерт зі стрес-менеджменту.

Є багато людей, в котрих від думки про те, що завтра понеділок, починає псуватися настрій ще з опівдня неділі. До таких колись належала коуч та фахівець зі стрес-менеджменту Кейт Бартолотта. Вона має п’ять порад для тих, хто хоче полюбити понеділки.

1. Зробіть недільний вечір «розігрівом» для понеділка.

Це ніби розігріти м'язи перед тренуванням, пояснює Бартолотта. Підготуйте все-все, що знадобиться вам для того, щоби розпочати перший робочий день тижня, одяг (свій та дитячий) тощо.

Започаткуйте особливий ритуал для недільного вечора – це може бути чашка чаю та перегляд улюбленого серіалу, гаряча ванна і книжка перед сном. А в понеділок встаньте трохи раніше, ніж зазвичай – щоби виконати пункт №2.

2. Ранок понеділка варто розпочати раніше.

Це допоможе не квапитися і трохи розтягти відчуття вікенду. Зайві 10 хвилин на те, щоби спокійно посидіти й насолодитися кавою, перш ніж братися до справ, дуже вплинуть на те, як пройде весь день.

3. Знайдіть «тему» тижня.

Кейт обирає якусь яскраву цитату, рядок із пісні або слово, котре надихатиме її протягом тижня, символізуватиме те, чому вона хотіла б приділити більше уваги протягом цих 5 робочих днів.

4. Дивіться на завдання цього тижня як на нагоди, а не на проблеми.

Яких подій ви чекаєте з радістю? Які проблеми зможете розв’язати? Що «висить» на вас із минулого тижня? Над цим варто поміркувати під час недільного «розігріву» та принаймні одну справу запланувати до виконання в понеділок. Тоді ви почнете тиждень як тріумфатор та позбудетеся відчуття, що попереду в вас ціла гора незробленого.

5. У понеділок зробіть вечерю особливою.

Зазвичай ми виходимо десь попоїсти або готуємо щось особливе в вихідні чи під кінець робочого тижня, а вечерю в понеділок, як правило, несправедливо обділяємо увагою. Це не обов’язково має бути якась помпезна страва, але можна приготувати щось смачненьке, зібратися за столом із сім'єю, запалити свічки тощо й таким чином завершити хороший понеділок.

Цей день замість чогось нудного та безрадісного може стати прекрасним початком та кроком до того, щоби ви по-справжньому полюбили ваше життя, підсумовує експерт.

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути