chrome firefox opera safari iexplorer

З пластмасових кришечок протези не роблять — Держслужба з питань ветеранів

03 лютого 2016 о 12:42

В уряді України закликають людей не брати участі в акціях зі збору пластмасових кришечок, які начебто йдуть на виготовлення протезів пораненим солдатам, бо протези з них не виготовляють.

«Мабуть, організатори акції чогось не розуміють. Але експерти визнають, що сучасні протези не можуть бути зроблені з поліетилену. Було б краще, якщо б гроші від переробки цих кришечок спрямовувались на допомогу конкретним постраждалим бійцям, але не у вигляді пластмасових протезів», — сказано в повідомленні на сайті Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Там пояснюють, що пластик, з яких зроблено кришечки, не достатньо міцний, щоб робити з нього протези. Їх виготовляють з металу і карбонових матеріалів.

«Напевне, організатори цих акцій не розуміють, що такі флешмоби можуть зашкодити не лише фізичному здоров’ю учасника АТО (травми, зумовлені пошкодженням виробу), а й спровокувати нові психологічні травми», — додають у Службі.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути