chrome firefox opera safari iexplorer

Де українцям найлегше отримати візи

12 березня 2016 о 12:00

Польща несподівано увійшла до списку держав із «суперечливою» візовою практикою.

Громадська організація «Європа без бар'єрів» оприлюднила рейтинг консульств та візових центрів 18 країн Шенгенської угоди, які представлені в Україні, на основі опитування українців-заявників.

Згідно з ним, до трійки лідерів-країн, консульства яких мають дружню візову практику щодо громадян України, потрапили Естонія, Литва та Угорщина.

Водночас візова практика Австрії, Бельгії, Латвії, Словаччини та Швеції названа «нейтральною».

Найбільше країн увійшло до списку держав із «суперечливою» практикою: Польща, Німеччина, Греція, Португалія, Іспанія, Нідерланди, Франція, Італія, Чехія.

Цікаво, що Польща видає найбільше віз громадянам України і тривалий час була серед лідерів рейтингу. Однак зараз вона потрапила до негативного переліку. Чехія виявилася найгіршою в рейтингу, хоча неодноразово заявляла, що готова лібералізувати візовий режим.

Цього року жодна країна не опинилася у групі держав з «проблемною візовою практикою», хоча в попередні роки така група існувала.

Джерело: tvoemisto.tv
Розділи: Туристичні новини

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути