chrome firefox opera safari iexplorer

Перші серед останніх-рівень інфляції в Україні зашкалює

28 березня 2016 о 00:00
За підсумками 2015 року рівень інфляції в Україні перевищив показники інших країн, що увійшли до світового рейтингу країн за темпами інфляції, складений американським ЦРУ. В той час, коли терористи на Донбасі фізично знищують гривню, Уряд спалює її на світовому рівні.
За рік інфляція в країні зросла в півтора рази — до 49%.

Відзначається, що наша країна посіла 225 місце в списку. Однак на 226-й позиції значиться Венесуела, показники якої в рейтингу не вказані.

Серед найближчих сусідів України — Південний Судан (41%), Сирія (33,6%) та Ємен (30%). Росія з показником інфляції в 15,4% розташувалася на 216 місці, Білорусь (15%) — на 214, Узбекистан (11%) — на 212.

33 країни рейтингу закінчили рік з дефляцією. У першій десятці країн з найнижчим рівнем інфляції — Ліван, Північні Маріанські острови, Афганістан, Греція, Швейцарія, Мікронезія, Литва, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сальвадор і Польща.

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути