chrome firefox opera safari iexplorer

Великий піст 2016: календар харчування по днях

18 березня 2016 о 09:35

Представляємо Вашій увазі зручний і наочний календар харчування, в якому описана дозволена їжа на кожен день Великого посту 2016.

Завдяки цьому календарику ти легко зорієнтуєшся, які продукти можна вживати кожного дня Великого посту, а від яких краще утриматися. Адже крім дотримання церковних ритуалів важливо також не завдати шкоди здоров'ю і забезпечити собі повноцінне, різноманітне і правильне харчування.

Ти напевно знаєш, що пост має на увазі відмову від м'яса і м'ясних продуктів, яєць, молока і молочних продуктів. Але навіть допустима під час Великого посту їжа має свої обмеження, і кожен день тижня слід вживати лише дозволені страви.

Великий піст

Великий піст

Слід зазначити, що перший і останній тижні Великого посту за церковним статутом вимагають особливої суворості, однак простим віруючим дозволяється послаблення, наприклад, замість сухоїдіння допустимо їсти варену їжу. Перш ніж починати поститися, про суворість обраного для себе посту краще проконсультуватися з духовним наставником і лікуючим лікарем.

Джерело: tochka.net
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути