chrome firefox opera safari iexplorer

2017 рік Порошенко оголосить роком Японії в Україні

06 квітня 2016 о 13:14

В рамках офіційного візиту до Японії Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав місто Кіото.

Глава держави зустрівся з губернатором префектури Кіото Кейдзи Ямадою, мером міста Кіото Дайсаку Кадокавою та головою Торгово-промислової палати міста Кіото Йосіо Татейсі.

Президент подякував японській стороні за гостинність, під час офіційного прийому на честь візиту. «Ця гостинність відповідає духу стратегічних відносин між Японією і Україною», — сказав Петро Порошенко та повідомив, що наступний 2017 рік буде оголошено роком Японії в Україні.

Глава держави також наголосив, що цього року виповнюється 25 років з моменту визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних стосунків між нашими країнами. Крім цього, 45 років тому «духовні столиці наших держав – Київ і Кіото – розпочали історію своєї дружби та тісних обмінів».

Президент особливо відзначив роль мера міста Кіото Дайсаку Кадокави у зміцненні та розвиток українсько-японських стосунків – заснуванні «Парку Кіото» в Києві, який став улюбленим місцем усіх киян. Цього року 45-ту річницю побратимських зав’язків Київ та Кіото відзначать низкою культурно-просвітницьких заходів.

В свою чергу, губернатор префектури Кіото Кейдзі Ямада подякував Президентові України за його візит до Японії і побажав нашим країнам подальшого розвитку взаємовідносин та процвітання.

Нагадаємо, 2016 рік Президент оголосив Роком англійської мови в Україні.  

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути