chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року вживані автомобілі не подешевшають

20 квітня 2016 о 12:56

Незважаючи на прийняття в першому читанні закону про зниження акцизів на вживані автомобілі, він не може вступити в силу раніше 1 січня 2017 року.

Якщо ж депутати не приймуть його в другому читанні до липня 2016 року, тоді ще через рік.

Як повідомляється, прийняття законопроекту про зниження ставок акцизного збору на імпортні автомобілі зовсім не означає, що він скоро почне діяти і в країну потечуть дешеві вживані автомобілі.

«Щоб цей проект став законом, його повинні прийняти в парламенті в другому або третьому читанні, після чого документ буде направлений на підпис президенту, а потім опублікований в офіційній пресі. На все це може піти кілька місяців», — пише видання.

За словами автоюриста Богдана Глядика, "зміни в податкове законодавство повинні вноситися не пізніше, ніж за півроку до початку нового податкового періоду.

«Якщо до кінця червня закон не приймуть, тоді він зможе запрацювати вже з 2018 року», — говорить автоюрист.

Крім того, з огляду на те, що в проекті №3251 передбачено зниження ставок акцизів тільки до кінця 2017 року, такий закон взагалі може не запрацювати.

"Я на 100% впевнений, що ніхто нічого не прийме (мова йде про друге читання законопроекту №3251) і що все це "маніпуляції «, щоб відволікти людей від подорожчання ЖКГ, електроенергії, ліків і майбутнього подорожчання продуктів після скасування пільг по ПДВ для агросектору», — говорить глава асоціації автоімпоретров «ВААІД» Олег Назаренко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути