chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні «Шахтар» гратиме проти «Севільї» у першому півфіналі Ліги Європи

28 квітня 2016 о 12:01

Сьогодні, 28 квітня донецький «Шахтар» проведе перший півфінальний матч Ліги Європи проти «Севільї». «Гірники» прийматимуть суперника на «Арені Львів», повідомляє ZN.UA.

І «Шахтар», і «Севілья» в Лігу Європи потрапили з Ліги чемпіонів. А на шляху до півфіналу «Шахтар» у плей-офф ЛЄ пройшов «Шальке», «Андерлехт» і «Брагу». «Севілья» вибила з боротьби за трофей «Мольде», «Базель» і «Атлетік». Обидві команди вже точно не досягнуть поставлених цілей у своїх національних чемпіонатах.

«Шахтар» програв боротьбу за чемпіонство «Динамо», а «Севілья» за три тури до фінішу Прімери займає сьому позицію і на 9 очок відстає від четвертого місця, яке дає право зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Тому обидві команди хочуть скрасити сезон перемогами в Кубках своїх країн, а також перемогою в Лізі Європи, яка надає пряму путівку в ЛЧ.

У нинішньому сезоні «Севілья» дуже погано грає на виїзді, однак на попередній стадії команди Унаї Емері вдалося здобути першу виїзну перемогу в нинішньому єврокубковому сезоні, обігравши «Атлетік».

Нагадаємо, у «Шахтаря» є за що мстити «Севільї». У 2007 році іспанський клуб драматично вибив «гірників» з Кубка УЄФА. У повторному матчі 1/8 фіналу «Севілья» перевела гру в овертайм завдяки голу голкіпера Палопа в доданий арбітром час, а потім дотиснула шокованих «гірників» — 5:4 за сумою двох зустрічей.

Примітно це протистояння ще і тим, що проти української команди зіграє Євген Коноплянка. До речі, Коноплянка, будучи гравцем «Дніпра» 13 разів виходив на поле проти «Шахтаря» і не забив у цих поєдинках жодного гола.

«Шахтар» — «Севілья» 

Четвер, 28 квітня, Львів, «Арена Львів», 22.05

Пряма трансляція на телеканалах «Футбол 1» і «Україна»

Орієнтовний склад «Шахтар»: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Тайсон, Марлос, Коваленко, Феррейра

«Севілья»: Сорія, Коке, Рамі, Колодзейчак, Ескудеро, Нзонзі, Криховяк, Вітоло, Банега, Коноплянка, Гамейро

Арбітр — Шимон Марчиняк (Польща)

Нагадаємо, букмекери віддають командам рівні шанси на перемогу в першій грі. З коефіцієнтом 2,70 можна поставити як на успіх «Шахтаря», так і на успіх команди Євгена Коноплянки. У той же час нічия оцінюється коефіцієнтом 3,10.

16 травня

Інші дати
Народився Микола Костомаров
(1817, с.Юрасівка, нині – м.Дружба, Сумська область - 1885) - видатний український історик, поет-романтик, мислитель, громадський діяч. Автор «Книги буття українського народу».
«Бо не хотіла Україна іти услід язиков, а держалась закону божого, і всякий чужестранець, заїхавши в Україну, дивувався, що ні в одній стороні на світі так щиро не молються богу, ніде муж не любив так своей жони, а діти своїх родителей». (Микола Костомаров)
Розгорнути
Народився Тодось Осьмачка
(1895, с. Куцівка Черкаська область – 1962) - український письменник, прозаїк, перекладач.
«Гей, степе мій, підпер ти ріками моря, щоб не схитнулися вони на ниви хлібороба... Ти запалив дзвінкі вогні великих сизих рос, що з ринків падають на обрій — на вічний твій покос...» (Тодось Осьмачка)
Розгорнути