chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок українця 2016: 5 напрямків бюджетної Європи

13 квітня 2016 о 14:01

Давай уявимо, що ви вирішили поїхати в цьому році за кордон, але мандрівники ви поки не дуже досвідчені, тому не знаєте, куди відправитися. Хочеш в Європу? Дивіться, є 5 бюджетних напрямків, в яких ви зможете вгамувати свою спрагу подорожей.

  • Авейру, Португалія

Відпочинок 2016: 5 напрямків бюджетної Європи
Авейру, Португалія © thebeautifulplaces.info

Сама дорога до Португалії виявиться не найдешевшою, зате місцеві ціни в Португалії компенсують все сповна. Вивчи Авейру під час пішохідної прогулянки симпатичними вуличками, оточеними розкішними будинками з португальською плиткою азулежу і різнокольоровими будиночками, яскравість яких зашкалює. Можна отримати насолоду від водної екскурсії міськими каналами на старовинних фігурних човнах молісейрос, які здавна були звичним транспортом для рибалок.

  • Озеро Блед, Словенія

Відпочинок 2016: 5 напрямків бюджетної Європи
Озеро Блед, Словенія © devisu.ru

Як не дивно, про словенське озеро Блед мало хто чув. Цей, можна сказати, незайманий край ідеально підійде для романтичної подорожі або спокійного сімейного відпочинку. Тут потрібно прокотитися на човні у формі лебедя і відвідати берег крихітного острова, де вмістилася лише маленька церковка. Також можна піднятися на скелю, що нависла над озером, щоб відвідати замок Бледа. Ще добре б замовити кінну прогулянку вздовж берега, а потім відпочити в місцевих термальних джерелах.

  • Рига, Латвія

Відпочинок 2016: 5 напрямків бюджетної Європи
Рига, Латвія © vas3k.ru

Це старовинне місто вже давно заявило про себе як про молодіжний тусовочний напрямок. І, на відміну від багатьох світових столиць, ціни тут приємно дивують. Епіцентр нічного життя знаходиться в Старій Ризі, де варто відвідати легендарний клуб Studio 69 з декількома танцполами і музикою на будь-який смак.

  • Токай, Угорщина

Відпочинок 2016: 5 напрямків бюджетної Європи
Токай, Угорщина © nice-places.com

Можливо, ти знаєш про те, що саме колонізатори з Апеннін вперше посадили виноград в землю Токаю, і з тих пір Угорщина може пишатися своїм вином. А про бюджетність угорського вина вже навіть жартують самі туристи. Надто вже це доступно. Токай − типове угорське містечко з яскравими одноповерховими будиночками, декількома церквами і напрочуд приємною атмосферою. Навколо розкинуті безкраї виноградники, подивитися на які можна з майданчика поблизу місцевої телевежі.

  • Тіват, Чорногорія

Відпочинок 2016: 5 напрямків бюджетної Європи
Тіват, Чорногорія © hotelscan.com

Ти знала, що чорногорська кухня поєднала в собі національні балканські риси і приправила їх середземноморським духом? В результаті вийшов бюджетний напрямок для гастротуризма. «Смачне» місто Чорногорії, Тіват, розташоване в мальовничій Бока-Которскій затоці. Тут потрібно приділити увагу старовинній Которській фортеці. Після екскурсії влаштуй собі справжнє кулінарне свято: мідії з червоним соусом або далматський рибний гуляш, фарширований перець або баклажани... І потім запий це смачним місцевим вином.

Джерело: tochka.net
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути