chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок весною 2016: куди поїхати в Україні?

22 лютого 2016 о 09:00

Весна – час, коли природа, прокинувшись від зимової сплячки, щедро дарує нам яскраві фарби і квіткові аромати. Хочеться співати, танцювати, і, звичайно, подорожувати! Саме час вирушати за свіжими враженнями. Ми розповімо саме про ті місця, які зроблять ваш весняний відпочинок в Україні казковим.
 
Тюльпановий рай у Кіровоградському дендропарку
 
Не тільки Голландія славиться тюльпанами. В кінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк в Кіровограді. У цей час розквітає 500 тисяч цих весняних квітів! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку.
 
Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом.
 
Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 10 до 30 грн.
 
В Ужгород на «Сакура-Фест»
 
Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати в кінці квітня, коли він увесь у рожевих тонах і оповитий ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її на набережній річки Уж, де розташована Липова (сакурова) алея. В цей же час у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні.
 
В кінці квітня – на початку травня пройде традиційний «Сакура-фест 2016»: ярмарок «Сонячний напій», запуск небесних ліхтариків, творчі конкурси, літературні заходи і багато іншого.
 
І, звичайно ж, туристів чекає славетний Ужгородський замок, що веде свою історію з 11 століття.
 
Як дістатися: до набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, а до Замкової гори – маршрутним таксі або своїм транспортом по вулиці Замковій, що переходить в Капітульну.
 
Вартість: по алеї гуляєте безкоштовно, вхід до замку – 25 грн, дитячий – 15 грн.
 
Долина нарцисів
 
Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі.
 
А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замку – за легендою, він належав предкам Дракули.
 
Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км.
 
Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний.
 
Бузковий гай у Диканьці
 
Оспіване Гоголем, селище Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари.

Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини.
 
Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 10 грн.
 
Бузок у Київському Ботсаді
 
Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень.
 
Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад».
 
Вартість: квиток коштує 30 грн, дитячий – 10 грн.
 
Бузковий рай Кривого Рогу
 
Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших міст. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших весняних квітів. Романтичні прогулянки по звивистих алеях ботанічного саду запам'ятаються вам надовго.
 
Як дістатися: сад знаходиться на мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44 кварталу або ж тролейбусом № 18.
 
Вартість: 10 грн (можлива екскурсія за попереднім записом).
 
Рафтинг на Черемоші
 
Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг.
 
Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хв по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина.
 
Вартість: годинний сплав з інструктором – від 300 грн.
 
На зустріч сонцю 2016
 
Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 20–22 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «На зустріч Сонцю». Крім цього, 21 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована.
 
Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси, але на травневі свята краще купувати квитки заздалегідь. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового Замку.
 
Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – близько 3000 грн на одного. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав».

Джерело: firtka
Розділи: Туристичні новини