chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок на Шацьких озерах: де і за скільки зняти житло

13 червня 2014 о 12:40

Цього літа на Шацьких озерах на Волині прогнозують справжній туристичний бум. Лікувальна вода з вмістом мінералів, соснові бори, свіжі ягоди і копчені вугри – цим заманюють туристів на озеро Світязь.

Це озеро називають українським Байкалом, тому що його глибина сягає майже 60 метрів. Довжина берегової лінії складає 30 кілометрів. При цьому, на території природного заповідника росте майже півсотні рідкісних рослин, 29 з яких занесені до Червоної книги України, йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Наразі сезон лише розпочався, але відпочивальники вже їдуть сюди. За словами туриста з Донеччини, його родину на Волині здивували привітні люди, ціни і природа.

Так, доба відпочинку в двомісному номері в одній з садиб обійдеться в 700 гривень за добу. У ціні враховано триразове харчування.

Проте можна знайти і нижчі ціни. Зокрема, один із власників такої садиби бере за одного дорослого 50 гривень, а діти відпочивають безкоштовно.

У селах навколо озера Світязь майже в кожній хаті здають в оренду кімнати. Ціна житла залежить від вигод. На Світязі також можна смачно і недорого поїсти. Обід в місцевому кафе коштує 30 грн.

Є категорія туристів, про яких донині дбають профспілки. У місцевих базах відпочинку збереглися чисті і охайні кімнати ще з радянським шармом. Такі умови проживання й коштують дешевше – 30-50 грн.

Отож, пропозицій вистачить для різних категорій відпочивальників. Загалом туристів за сезон сюди приїжджає понад 100 тисяч.

Також нагадаємо, що на курортах Чорного моря в Миколаївській області туристам пропонують тепле море, унікальні екскурсії і хороші враження.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути