chrome firefox opera safari iexplorer

На «тихому» аукціоні представлять роботи художників ХХ століття

16 травня 2016 о 15:29

20-26 травня у столичній галереї «Дукат» відбудеться «Тихий аукціон», на якому представлять роботи відомих художників XX століття, а також сучасне українське мистецтво.

«Аукціон називається «тихим», тому що на ньому не звучатиме удар молотка», – розповідає представниця галереї «Дукат». Він проходитиме в форматі виставки, протягом якої охочі взяти участь у торгах зможуть робити свої ставки.

За словами організаторів, добірка, представлена на «Тихому аукціоні», охоплює 100 років українського мистецтва. Вона включає твори видатних художників початку і середини XX століття – Василя Єрмілова, Миколи Бурачека і Алли Горської. Також до неї увійшли роботи сучасників: метрів живопису Олександра Ройтбурда, Анатолія Криволапа, Івана Марчука, Матвія Вайсберга і молодих художників, таких як Ніна Мурашкіна і Дмитро Ерліх.

Олександр Ройтбурд, Анатолій Криволап, Іван Марчук і Матвій Вайсберг є героями мультимедійної енциклопедії, до якої увійшли 120 діячів культури України. Її презентація відбудеться 19 травня в Музеї історії Києва.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути