chrome firefox opera safari iexplorer

Пішов з життя засновник Odessa JazzFest Юрій Кузнєцов

04 травня 2016 о 11:30

У грудні 2015 року джазмен переніс важку операцію. Юрій Кузнєцов помер після тривалої хвороби Відомий джазмен, один із засновників фестивалю Odessa JazzFest Юрій Кузнєцов помер на 63 році життя після важкої хвороби. Про це на своїй сторінці у Facebook написала дружина джазмена Наталія Ертнова.

Останні місяці Кузнєцов проходив курс лікування, в 2015 році переніс важку операцію. Кузнєцов народився 11 липня 1953 року в Одесі. Брав участь у масштабних джазових фестивалях в Парижі, Ліоні, Мюнхені, Римі, Гамбурзі, Таллінні, Тбілісі, Ризі, Санкт-Петербурзі. Був президентом і одним із організаторів Клубу високої музики і Odessa JazzFest.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути