chrome firefox opera safari iexplorer

Розвіюємо міфи впливу їжі на шкіру

31 травня 2016 о 10:00

Їжа, яку ми вживаємо, впливає не тільки на стан нашого організму, але і на вигляд нашої шкіри. Щоб мати чудовий колір обличчя, варто вживати певне поєднання продуктів, а від деяких харчових шедеврів необхідно відмовитися назавжди. Але є хороша новина: не всі продукти, які мають погану репутацію, здатні шкодити твоїй шкірі. А деякі з «корисних», навпаки, здатні завдавати видиму шкоду. Ми вибрали 5 найпоширеніших міфів про шкідливі продукти, які ти повинна знати.

тои

Міф1: Шоколад спричинює вугрі і акне Факт: Це не завжди так. Натуральний чорний шоколад містить велику кількість корисних для шкіри антиоксидантів. У ньому також безліч речовин, які поліпшують настрій. Хоча молочний і білий шоколад з великим вмістом цукру дійсно шкодить, не тільки фігурі, але і шкірі.

Міф2:Жирна їжа = обвисла шкіра. Факт: Усім відомо, що не всі жири однаково шкідливі. Це особливо важливо пам'ятати, коли мова йде про збереження чистої і сяючої шкіри. Горіхи та насіння, оливкова олія та авокадо, жирна морська риба мають дуже багато корисних для шкіри масел і антиоксидантів, таких як вітамін Е. В цей же час варто пам'ятати про те, що насичені жири здатні нашкодити шкірі. Експерти також стверджують, що найбільш шкідливими речовинами для шкіри є не самі жири, а кінцевий їхній продукт — вуглеводи.

Міф3:Молочні продукти корисні для краси. Факт: Молоко і молочні продукти є чудовим джерелом кальцію, білка і вітаміну D. Але молочні продукти також можуть бути «засмічувачем» для твоєї шкіри. Деякі експерти з догляду за шкірою кажуть, що деякі компоненти молокопродуктів, пов'язані з гормонами тестостерону, можуть призвести до надмірної роботи сальних залоз. А це призводить до погіршення стану шкіри. Якщо ти помітила проблеми зі шкірою після вживання молочних продуктів, заміни їх здоровою альтернативою: кокосовим або мигдальним молоком, соєвими продуктами, козячим або овечим молоком.

Міф4: Кофеїн призводить до акне. Факт: Багато хто вважає, що кофеїн спричинює акне і прищі. Але все далеко не так. Більшість експертів вважає, що сам кофеїн не викликає акне, але у людей з проблемною шкірою може погіршити ситуацію. Кофеїн має свої переваги: кава, чорний і зелений чай містять велику кількість антиоксидантів, які захищають шкіру від факторів зовнішнього середовища, особливо від сонця. Щоб кофеїн пішов на користь, а не на шкоду, стеж за його споживанням, не перевищуючи допустиму норму.

Міф4:Натуральні підсолоджувачі менш шкідливі, ніж цукор. Факт: Давай поглянемо правді в обличчя: неважливо, яке його походження, цукор є цукор. Усім відомо, що споживання цього продукту призводить до підвищення рівня цукру в крові, який призводить до розладу і прискореного старіння. Незважаючи на це, деякі природні підсолоджувачі не мають такого ж ефекту, як безпосередньо цукор. Правда, якщо вживати їх у мінімальних дозах. Ти можеш замінити цукор сиропом агави або медом. Вони набагато солодші, тому навіть мінімальна їхня кількість здатна задовольнити твої смакові рецептори. Ти також можеш використовувати кленовий сироп.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути