chrome firefox opera safari iexplorer

Що роблять з вашим організмом швидкі сніданки?

12 квітня 2016 о 11:00
Ви думаєте, що тост з джемом чи йогурт підживлюють вас протягом дня, але насправді ця їжа може погіршити стан вашої шкіри.

Видання The Daily Mail опитало найкращих дерматологів, щоб показати як на вашу зовнішність може вплинути сніданок.

Тости з джемом

Естетичний терапевт Мілена Найдьонова пояснює, що вживання мучних продуктів з високим вмістом цукру призводить до того, що шкіра обвисає і на ній утворюються зморшки.

«Очищений цукор в хлібі викликає процес глікозилювання. Цей процес погіршує еластичність нашої шкіри. Надлишок цукру може стимулювати розвиток вільних радикалів, викликаючи пошкодження наших клітин шкіри», – уточнила вона.

Спеціаліст з харчування Ліббі Лаймон додає, що хліб і джем підвищують рівень цукру в крові та відповідно надмір виробництва інсуліну.

Хліб і джем підвищують рівень цукру в крові та відповідно надмір виробництва інсуліну

«Високий інсулін може бути сприятливим для дорослого акне, бо збільшується виділенняшкірного сала», – сказала вона.

Інші спеціалісти також вважають, що вживання такого вид сніданків у довгостроковій перспективі спричинює появу пігментних плям, сухість і тьмяність шкіри.

Доброю новиною є те, що ви можете допомогти своїй шкірі боротися зі згубними наслідками, не відмовляючись від такого сніданку, – додайте у раціон продукти, що містять альфа-гідроксильні кислоти, вітаміни А, Е і С. Це допоможе «нагодувати» і захистити клітини.

Латте з цукром

Багато людей починають день з кофеїну. Мілена Найдьонова вважає, що це один з найгірших способів почати свій день.

«Ми розуміємо, що деякі люди потребують його, щоб прокинутись. Однак також „вранішнє латте“ може бути просто модним рішенням», – уточнює вона.Лікарі пояснюють, що кофеїн зневоднює шкіру і викликає накопичення токсинів низького рівня, які можуть сприяти акне спалаху.

При цьому не лише кава у цьому випадку злочин, але й молоко.

Гормони і фактори росту інсуліну, які можуть бути у коров'ячому молоці можуть призвести до мікро розривів шкіри, а також прискорити процес старіння протягом тривалого часу.

«Молочка також пов'язана з проблемами шкіри, починаючи від екзем, псоріазу і акне», пояснює Ліббі Лаймон.

Йогурт

Доктор Гарольд Лансер, який працює з Вікторією Бекхем і Кім Кардашян, вважає, що йогурт один з найгірших варіантів сніданку, якщо ви схильні до зайвої ваги. Він уточнює, що молочні продукти мають тенденцію до збільшення виділення шкірного сала в організмі.

Доктор Ніколас Перрікон погоджується. Він пояснює: «Ріст рівня цукру та інсуліну в кровівикликає зростання запальних хімічних речовин на клітинному рівні і може провокувати акне».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути