chrome firefox opera safari iexplorer

Вінницькі програмісти винайшли унікальний браслет-візитку

10 травня 2016 о 16:12

Група вінницьких програмістів створила браслет-візитку для бізнесменів. З його допомогою можна обмінюватись контактами при рукостисканні та шукати партнерів на відстані. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів винахідник Андрій Сидорук.

«Це комерційний проект. Ми отримали замовлення від підприємця з Одеси. Чоловік скаржився, що постійно втрачає купу контактів, коли губить візитки. Він запропонував створити браслет, що записуватиме контактну інформацію про партнера. Ми його підтримали й взялись до роботи» — розповідає Андрій.

Браслет виступає провідником, який за долю секунди передає інформацію на телефон. При втраті всі дані захищені. Інформація знаходиться в акаунті соціальної мережі «MYCO».

«Нами розроблено соціальну мережу, яка віртуально приєднана до браслета. На сьогоднішній день аналогів такої не існує. В профілі вказуватиметься, де працює людина, короткі її навички та чим вона займається безпосередньо. Також на сторінку можна додавати відео та додатку інформацію про себе. Програма дуже корисна при пошуку ділових партнерів. Вона може шукати людей за місцем роботи, навичками та досвітом» — пояснює винахідник.

На ринку браслет з'явиться в травні, його вартість складатиме 23 долари.

«Браслет виготовлений із м'якого пластику та мікросхем, тому не викликає дискомфорту при носінні. Першу партію замовили у китайського виробника, там дешевше ніж в Європі. Ведемо переговори з українськими фірмами, які зацікавлені у виготовлені винаходу» — каже Сидорук.

Нагадаємо, студент Вінницького національно технічного університету створив робота-няню. Машина подає прикутій до ліжка людині чай, ліки чи пульт від телевізора. Багатофункціональний пристрій також вимірює тиск, аналізує рухливість та запам'ятовує інформацію про стан здоров'я хворого.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути