chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві винайшли новий механізм виселення художників

27 лютого 2012 о 11:08

У Печерському районі масово виселяють художників, тому що орендовані ними приміщення раптово перейшли з нежитлового фонду в житловий, а житлові приміщення не можуть бути використані як художні майстерні.

Відповідне звернення народного художника України Р. Масаутова з проханням зупинити виселення художників з творчих майстерень у Печерському районі, які вони орендують впродовж 35 років, розглядалось на засіданні комісії Київради з питань культури та туризму.

Про це «Рідній країні» повідомилпа прес-служба голови комісії Олександра Бригинця.

«В Києві існує тисяча і один спосіб як позбавити художника майстерні. Переведення його творчої лабораторії в житловий фонд — один із таких способів. Влада повинна визначитися чи збирається вона взагалі захищати художників, чи її мета пересилити їх подалі від Києва. Поки схоже на те, що влада готова на все, щоб майстерні в Києві зникли взагалі. Наразі тривають війни з художниками на Андріївському узвозі, 18, в Києво-Печерській Лаврі тощо», — наголосив О. Бригинець.

Бригинець розповів, що майстерні, які орендують художники протягом 35 років, належали до нежитлового фонду. З ініціативи Прокуратури м. Києва була проведена перевірка про порушення оренди житлових приміщень, в наслідок чого приміщення із нежитлового фонду були переведені в житлові. Це й послугувало підставою для масового виселення художників із майстерень.

Комісія Київради з питань культури та туризму прийняла рішення звернутися до Головного управління комунальної власності м. Києва з проханням надати інформацію чи законно відбулося переведення приміщень з нежитлового фонду в житловий. Якщо інформація відповідає реаліям, то влада має надати нові приміщення для творчих майстерень художників з відповідними нормами та площами.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути