chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада виселяє ще одну художню майстерню

17 березня 2012 о 09:18

Ще одна творча майстерня Національної спілки художників України може опинитися на вулиці, оскільки Подільська адміністрація відмовляє Спілці у продовженні оренди приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3.

З проханням допомогти зберегти право оренди зазначеного приміщення звернулися члени Спілки художників до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, повідомляє його прес-служба.

«Здається, що київська влада відкрила справжнє полювання на митців. Якщо мисливці люблять розвішувати в себе шкіру і черепи вбитих тварин, то київська влада колекціонує відібрані у художників майстерні. Чергове полювання розпочато на майстерню по вул. Набережно-Лугова, 3», — наголосив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що на сьогодні в Києві постійно намагаються виселити художників: на Андріївському узвозі, 18, в Києво-Печерській Лаврі, на вул. Городецького, 10 тощо.

«В Києві йде війна на знищення: кожного місяця, кожного тижня ми чуємо новий сигнал SOS від митців і сьогодні це питання стоїть руба: хто кого?. Якщо влада не зупиниться, то від художніх майстерень точно нічого не залишиться», — переконаний О. Бригинець.

Приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3 площею 36, 5м² під творчу майстерню Національна Спілка художників України орендує з 2004 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути