chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знищили останню гончарну майстерню

09 червня 2011 о 18:01

Останню у столиці гончарну майстерню, що знаходилась на вулиці Констянтинівській, 44 А, знищили.

Про це розповів голова Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Шевченко, повідомляє прес-служба Олександра Бригинця.

«Поки депутати обговорювали скаргу національної спілки народного мистецтва на беззаконня, які вчинені щодо майстерні та розмірковували про те, яким способом запобігати рейдерським захопленням художніх майстерень, останню гончарну майстерню в Києві захопили і знищили все обладнання та твори мистецтва», — сказав він.

За словами депутата, йдеться не про комфортабельний офіс, а про підвал розміром у 40 м, який був поновлений силами митців за повної підтримки жителів будинку.

Комісія прийняла одностайне рішення передати документи у прокуратуру і звернутись до голови КМДА Олександра Попова з проханням вжити заходів зі збереження закладів культури та майстерень у  Києві.

Як відомо, приміщення майстерень Нацспілки майстрів народного мистецтва на вул. Костянтинівській, 44 А продали на таємному аукціоні.

Митцям-керамістам напередодні погрожували силовим виселенням із майстерні з метою захоплення приміщення про що вони повідомляли і просили захистити, нагадав Бригинець.