chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада продовжує переслідувати художників

08 травня 2012 о 13:14

Влада продовжує атакувати художні майстерні. Цього разу їх висиляють у Подільському районі: на вул. Хоривій, 2-Б та Хоревій, 2-В, посилаючись на реконструкцію будинків.

Відповідне звернення з проханням допомогти вирішити питання щодо надання інших приміщень для творчих майстерень та не відселяти художників із зазначених майстерень до завершення відселення мешканців згаданих будинків надійшло від Національної Спілки художників України до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«Фінансові інстинкти власників, які прикриваються байдужістю влади призвели до того, що Київ перетворюється в периферійне торгово-офісне місто. Зневага чиновників до людей мистецтва виявляється у всьому: у недофінансуванні культури, у виселенні митців. І тільки на зустрічах при телекамерах керівники міста говорять гарні слова, а на свята вітають митців привітальними листівками. Митцям не потрібні ваші привітання! Створіть нормальні умови для їхньої праці, інакше ми втратимо неповторний образ Києва»,- переконаний О. Бригинець.

Депутат нагадав, що це не перші спроби виселення художників із майстерень: у Печерському районі масово виселяють художників, тому що орендовані ними приміщення раптово перейшли з нежитлового фонду в житловий, а житлові приміщення не можуть бути використані як художні майстерні; на вул. Андріївський узвіз, 18 власники вже виселили художні майстерні; в Подільському районі адміністрація відмовляє Спілці у продовженні оренди приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3.

Голова комісії звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою надати художникам інші приміщення в сусідніх будинків для розміщення майстерень заради того, щоб зберегти дух Подолу, як одного з наймистецькіших районів Києва.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути