chrome firefox opera safari iexplorer

Через три місяці у Львові пройде 23-й Форум видавців

15 червня 2016 о 14:29

Рівно через три місяці, 15-18 вересня, у Львові пройде 23-й Форум видавців. У рамках форуму пройдуть не лише традиційні заходи, а й відбудуться декілька нових.

Про це повідомляє ZIK.

«Цього року головна тема форуму – «Межі кордонів». 23-й Форум видавців точно буде одним з кращих за всю його історію», – запевнила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Тож, основними заходами 23-го Форуму видавців стануть:

  • Книжковий ярмарок
  • Львівський міжнародний літературний фестиваль
  • Благодійна акція для людей літнього віку «Треті вік: задоволення від читання»
  • Церемонія вручення премії «Найкраща книга форуму»
  • Ніч поезії та музики
  • Бібліотечний форум
  • Фестиваль «Місто Лема»

Програмний директор Львівського міжнародного літературного фестивалю Софія Челяк зазначає: «Будь-які речі, що змушують нас зупинитися, задуматися, переглянути свої погляди – це вже певні кордони. Тому цього року ми працюватимемо у новому форматі, адже фестиваль і всі літературні заходи будуть об’єднані однією фокусною темою. Ми розглядатимемо тему митців, які емігрують, табу в мистецтві та свідомості. У рамках літературного фестивалю відбудуться кілька спецпроектів: «Література проти агресії», «Андеграунд», «Воз’єднання нью-йоркської групи поетів», «Молода республіка поетів», «Українсько-єврейські зустрічі».

Окрема увага буде приділена науці. На форум приїдуть близько 25 спікерів, які щодня проводитимуть лекції на цікаві та актуальні теми: псевдонаука, етика, геном тощо. Також відбудуться тематичні форуми – історія, освіта, українська візуальна книга, гендер, non-fiction, бізнес, Крим, Донбас, євроінтеграція, екологія, кулінарія, мандри.

Спеціальними гостями 23-го Форуму видавців стануть письменник, дисидент, один із засновників Литовської Гельсінської групи Томас Венцлова, відомий австрійський письменник, есеїст Карл-Маркус Ґаус, поет, домінант на Нобелівську премію з літератури Ілля Камінський (США), письменник і журналіст Зємовіт Щерек (Польща), сербський письменник Срджан Срдич та інші.

Також вперше за 50 років відбудеться спільний виступ нью-йоркської групи поетів в Україні. До Львова приїдуть Юрій Тарнавський, Женя Васильківська, Олег Коверко, Марія Ревакович, Василь Махно, Джордж Грабович, американський журналіст, експерт з питань Росії та Радянського союзу Девід Саттер, принц Уганди у вигнанні, поет, репер Аль Агамі та інші.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути