chrome firefox opera safari iexplorer

До липня ціни на гречку вперше зрівняються з курятиною

12 червня 2016 о 10:02

Протягом червня гречка буде дорожчати щотижня на 1,5 гривні й до кінця місяця сягне середньої ціни у 38 грн.

Про це розповів Zaxid.net генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«До кінця червня відбудеться цікава подія. Уперше гречка за ціною зрівняється з курятиною. За статистикою, нині середня вартість гречки у країні 34 гривні, а курятини — 38 гривень. Щотижня гречка дорожчає на півтори гривні. Держава взагалі не звертає увагу на те, що відбувається на цьому ринку.

Відповідно люди, які купили увесь (минулорічний) урожай, щотижня піднімають ціни на півтори гривні. Причини, крім монополізму, — ніякої. Це просто бажання окремих людей отримати надприбуток», — говорить Дорошенко, якого цитує Агравері.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути