chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти: Вартість гречки у 32 грн/кг — аномальна

19 квітня 2016 о 14:00

Експерти відзначають аномальне зростання цін на гречку, ціна якої вдвічі вища рису. За даними Державної служби статистики з 29 лютого по 30 березня середньозважені ціни на гречку підвищилися на 10%, або на 2,81 гривні до 30,82 грн/кг.

Українська асоціація постачальників торговельних мереж вважає необґрунтованим підвищення цін на гречану крупу.

«Що стосується круп, то зростає в ціні, фактично, тільки гречка, вартість решти продукції практично не змінюється. Знаєте, є золотий стандарт в світі, точно так і у нас — „стандарт гречки“. В умовах нестабільності золото зростає в ціні, оскільки це товар, в який люди інвестують, аналогічне можу сказати і про гречку», — сказав генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко.

За словами Дорошенко, гречка коштує в 2 рази більше ніж рис, і це ненормально.

«Тому, якщо б ми зібрали на 10-15% менше, ніж в попередньому році, то, відповідно, не може бути зростання ціни на 70% через неврожай в 10%», — повідомив він.

Гендиректор асоціації постачальників привів в приклад рис, ціна на який — стабільна, а середня становить 16,5 грн, в той час як гречка коштує 32 грн.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути