chrome firefox opera safari iexplorer

Нову назву «Борисполю» обиратимуть з чотирьох варіантів

14 червня 2016 о 10:48

Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував, що за тиждень в інтернеті розпочнеться відкрите голосування за нову назву для Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, повідомляє Українська правда.

«У Верховній Раді зареєстровано чотири постанови, народні депутати, політики та діячі культури активно долучилися до обговорення. Щойно відбулися слухання щодо цього питання, в яких взяли участь народні депутати, директор аеропорту Бориспіль, представники ДП „Антонов“, Бориспільської міської ради, асоціації аеропортів України, КМДА тощо», — повідомив міністр.

Він наголосив, що перейменування може відбутися виключно після широкого громадського обговорення, а відповідно до нормативних актів, зміна назви (присвоєння ім'я) відбувається за поданням трудового колективу аеропорту.

За підсумками наради, за словами Омеляна, визначилися, що Міжнародний аеропорт Бориспіль може носити ім'я: Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Олега Антонова або Павла Чубинського.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути