chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть початися відключення світла через спеку і кондиціонери

25 червня 2016 о 17:39

Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії в липні — серпні, щоб уникнути відключень, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Не працює залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємств — максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної «допомоги», для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону», — зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик в коментарі агенції.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високу температуру і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на ряді блоків АЕС триває ремонтна кампанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджуючих потужностей.

Раніше агенція «Інтерфакс-Україна» повідомляла з посиланням на власне джерело, що Україна в п'ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, завантаженні київських ТЕЦ — 5 і ТЕЦ — 6.

За даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути