chrome firefox opera safari iexplorer

Відновлена садиба Миколи Костомарова на Чернігівщині запрошує на першу екскурсію

23 червня 2016 о 10:54

25 червня 2016 року запрошуємо журналістів на першу екскурсію у відновленому музеї-садибі Миколи Костомарова на Чернігівщині та презентацію експозиції, присвяченій діяльності цього видатного історика та Кирило-Мефодіївському товариству, де він був одним із ідеологів.

Презентують проект ініціатори створення Історико-меморіального комплексу «Садиба Миколи Костомарова» в селі Дідівці Прилуцького району Чернігівської області, де видатний історик прожив десять років, — народний депутат ВАЛЕРІЙ ДУБІЛЬ та засновник Фонду «Рідна країна» МИКОЛА ТОМЕНКО.

Збір журналістів: о 10:30 в м. Прилуки Чернігівської області, ресторан «La ToRRe» (центр міста, вул. Київська, 172).

Довідково

Над створенням Історико-меморіального комплексу «Садиба Миколи Костомарова» засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко, голова Благодійного фонду «Європа» Валерій Дубіль та заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов працюють з 2008 року.

На сьогодні основні будівельні роботи з відновлення музею-садиби завершились. Також у ньому вже розміщені перші експозиції, присвячені постаті Миколи Костомарова та Кирило-Мефодіївському товариству. Як відомо, Микола Костомаров був одним із ідеологів Кирило-Мефодіївського братства та автором знаменитої «Книги буття українського народу», світоглядної конституції України.

Остаточне завершення робіт заплановане на 2017-й рік, коли виповниться 200 років з дня народження Миколи Костомарова.

«Рідна країна»

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути