chrome firefox opera safari iexplorer

5 сучасних антисептиків для дитячої аптечки

12 липня 2016 о 13:12

Фахівці Одеського центру спеціальної підготовки склали список сучасних дезінфікуючих засобів та антисептиків, які повинні бути у кожній дитячій аптечці з огляду на те, що сучасні препарати, на відміну від «бабусиних» зеленки чи йоду, не завдають малюкам жодного дискомфорту та набагато зручніші у використанні.

Отож, uaua.info пропонує 5 таких сучасних антисептиків.

Хлоргексидин в зручній баночці замість йоду і зеленки

uaua.info

 uaua.info

Всі, хто бував на тренінгу з надання першої допомоги при травмі, чули про те, що зеленка через свій колір не має особливо вражаючої дії на мікроби, а йод взагалі не можна лити на відкриту рану.

Тому хлоргексидин – найкраща заміна їм обом. Промити садна або невеликий поріз, обробити пупок новонародженого — будь ласка. А ще — знезаразити соску або іграшку, що впали на підлогу, стерилізувати манікюрний інструмент тощо. Хлоргексидин також зручний тим, що не забруднює одяг і руки та випускається у зручних баночках з «носиком».

Перекис водню у спреї замість перекису у скляній баночці

uaua.info

 uaua.info

Зазвичай в аптеці купують перекис водню у звичайній пляшці з темного скла з пластиковою затичкою, витягнути яку можна тільки за допомогою ножа або зубами (або пожертвувавши своїм нігтем). Однак є й інша форма випуску цього препарату — спрей.

Він – ідеальний для дитячої аптечки або для виїздів на природу: спрій не розіб'ється, не протече, у потрібний момент швидко відкрили, побризкали на ранку – і готово!

Гіпотермічний (холодовий) пакет або спрей-заморозка замість льоду

uaua.info

 uaua.info

Удома майже завжди знайдеться лід або якісь заморожені продукти, щоб прикласти до травмованого місця. Але де шукати лід, скажімо, влітку на пікніку? Для виїздів на природу холодовий пакет — саме те. Займає мало місця, коштує копійки, простий у використанні: лопнув капсулу всередині пакетика, доклав до травмованого місця. Все.

Застосовується при ударах, вивихах, розтягненнях, переломах, носовій кровотечі, а також при опіку, тепловому ударі, білій гарячці.

Для більш просунутих є аналогічний за дією, але не за складом засіб: спрей-заморозка IceMix. Цей препарат має бути в аптечці будь-якого фітнес-клубу, спортивної секції, у любителів активного відпочинку.

Пластоспрей замість пластирів різної форми і розміру

uaua.info

 uaua.info

Незважаючи на те, що це вже досить популярний засіб, багато хто знає про нього тільки з чуток. Це спрей, який бризкають на невеликі порізи, садна, рани. Він моментально застигає прозорою плівкою, яка зберігається до трьох днів і не змивається водою.

Шкіра під плівкою пластоспрею не пріє і зберігає звичайну рухливість, тому його можна застосовувати на ділянках, що згинаються, і на складках шкіри.

Гель проти опіків Burn Free або BurnAid замість вологого компресу, льоду, олії

uaua.info

 uaua.info

Перша допомога при опіку — охолодити це місце, і тільки потім використовувати компоненти, що загоюють рани. Саме тому нанесення олії, меду, соку алое та інших народних засобів на «свіжий опік» є неефективним. Поки ви намащуєте шкіру олією, під нею тривають руйнівні процеси, аналогічні тим, як смажене м'ясо «доходить» на вже виключеній сковорідці. Те ж стосується і сонячних опіків.

Протиопіковий гель поєднує в собі відразу кілька дій: він охолоджує, знімає біль і знезаражує. Тобто, в перші години, а то й добу, після опіку можна обійтися одним лише гелем. Він випускається в маленьких одноразових пакетиках, у флаконах з дозатором або у формі серветок, просочених гелем.

Якщо у вас флакон з дозатором — можете використовувати цей гель і для охолодження/знеболювання від ударів, вивихів, розтягнень.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути